šalotka
Aktuální počasí Salo, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Salo září, říjen, online webkamery Salo
Podívejte se na aktuální počasí Salo a dlouhodobou předpověď počasí Salo. Nabízíme předpověď počasí také pro další města ve Finsku.
Šalotka je lahůdková cibule, která se hodí do omáček, pomazánek a k nakládání. Proti běžné cibuli je drobnější, tvoří ji vlastně trs pěti až patnácti cibulek, žlut...
Hledáte šalotka? Na Zboží.cz pro vás máme širokou nabídku výrobků včetně recenzí. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit.
Šalotka má jemnější a lahodnější chuť než jiná cibule. Odlišuje se od ní také vytrvalostí při skladování: neraší a neztrácí své chuťové vlastnosti.
Šalotka, která je vysazená na jaře, se sklízí v průběhu léta. Nechá se správně dosušit a uzrát. Skladuje je se obdobně jako česnek.
Jemná a lehce sladká chuť šalotky ji odlišuje od klasické cibule. Podívejme se na to, co dělá šalotku tak výjimečnou a jak ji co nejlépe využít v kuchyni.
Šalotka je vegetativně množená cibulová zelenina, která se pěstuje hlavně na zahrádkách, a to pod mnohými místními jmény.
Šalotka totiž pochází právě odtud - jakožto i celkově z Blízkého východu. Do Evropy ji prý přivezli poprvé křižáci.
Malé a podlouhlé šalotky uspokojí i náročné labužníky. Chutí jsou jemné a postrádají typickou pikantnost cibule. V pokrmu nikdy nezastíní ostatní suroviny a při skladování se nemusíme obávat klíčících výhonků.
Šalotka se dnes v botanické klasifikaci zařazuje jako poddruh cibule (Allium cepa var. aggregatum), někde se stále ještě uvádí jako samostatný druh (Allium ascalonicum, resp. Allium salota).