nádivka
Aktuální počasí Nadi, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Nadi září, říjen, online webkamery Nadi
Podívejte se na aktuální počasí Nadi a dlouhodobou předpověď počasí Nadi. Nabízíme předpověď počasí také pro další města na Fidži.
Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se ale liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny symbolizující jaro.
Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce
Jak připravit tu nejlepší velikonoční nádivku s kopřivami a uzeným masem? Co potřebujete a jak postupovat? Klikněte a zaručeně si pochutnáte!
O Velikonocích nesmí na žádné sváteční tabuli chybět staročeská nádivka. Vyzkoušejte recept z mladých kopřiv a uzeného, který chutná zatepla i zastudena.
Do tradiční velikonoční nádivky patří dobrá houska, uzené maso a čerstvé jarní bylinky jako medvědí česnek nebo mladé kopřivy. Ovšem existuje také celá řada dalších variací, každý kuchař ji připravuje trochu jinak.
Velikonoční nádivka - recept: Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky
Plánujete letos péct velikonoční nádivku, neboli hlavičku? Zkuste ji podle tohoto receptu! Se třemi druhy bylin, klobásou a slaninou chutná...
Velikonoční nádivka se dá upéct na několik způsobů. Zkuste tu s kopřivami a dalšími bylinkami, anebo vás zaujme nádivka v podobě malých muffinů?
Velikonoční nádivka, známá také jako hlavička, sekanice či řežábek, je neodmyslitelnou součástí jarních svátků. Tradičně se připravuje na večeři o Bílé sobotě a s chutí se konzumuje také po skončení půstu na Velikonoční neděli.