vídeňská roštěná
Aktuální počasí Vídeň Rakousko, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Vídeň září, říjen, online webkamery ve Vídni
Podívejte se na aktuální počasí Vídeň. Zjistěte si předpověď počasí ve Vídni. S xpočasí.cz je slunečná dovolená ve Vídni zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Rakousku.
U roštěnky totálně gumová cibulka na mase a "opékané" brambory z friťáku, nehledě na nižší kvalitu masa. Telecí tuhé a rozklepané v řízku opět z friťáku na totální maděru, neosolené, bez chutě a šmrncu.
Vídeňská roštěná je stálicí české kuchyně a důkaz, že i z tužšího masa můžete připravit dokonalou dobrotu, když maso naložíte (olej, citronová či limetová šťáva a koření) a pomalu a dlouho připravujete v troubě.
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího... - stránka 2
Základem pro tento recept je kvalitní a vyzrálé hovězí maso. Pokud dobře vyberete, odměnou vám bude šťavnatá a měkká pochoutka ozdobená křupavou cibulkou, která roštěnku promění v tu pravou vídeňskou.
Vídeňské roštěnky - recept: Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky
Hovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. Fotorecept krok za krokem.
Vídeňská roštěná: už jen název tohoto jídla zní vznešeně. Nebojte se ho ale ani trochu. Tahle skvělá minutková úprava vysokého roštěnce s korunou z křupavé cibulky se hodí pro nejsvátečnější příležitosti, stejně jako na lepší večeři.
TIP: Nejlepší maso na vídeňskou roštěnou jsou hovězí plátky z tzv. vysokého roštěnce. Jedná se o zadní typ hovězího masa, které bývá libovější a není tak prorostlé tukem, blánami a vazivem.
Recept je z knihy Hovory s řezníkem, o kterou aktuálně zde na ekuchařce soutěžíme.