vídeňský tafelspitz
Aktuální počasí Vídeň Rakousko, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Vídeň září, říjen, online webkamery ve Vídni
Podívejte se na aktuální počasí Vídeň. Zjistěte si předpověď počasí ve Vídni. S xpočasí.cz je slunečná dovolená ve Vídni zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Rakousku.
Takhle se dělá slavné vařené hovězí z vídně - Tafelspitz. Vydá na tři chody - nejprve vývar, poté topinky s morkem a na konec vařené hovězí. S vejmrdou, opečenými bramborami a pažitkovou omáčkou.
Tafelspitz - vařené hovězí maso ve vývaru se zeleninou a morkovou kostí, podávané s jablkovým křenem, vaječnou majonézou, topinkou, špenátem a restovanými brambory. Po téhle "polévce" mít hlad určitě nebudete.
Tafelspitz (doslova tabulová špička) je pokrm rakouské kuchyně, který se vaří z hovězího nebo telecího masa. Proslavil ho císař František Josef I., který ho označil za své oblíbené jídlo, a je stálou součástí jídelníčku vídeňských restaurací...
Vyzkoušejte rakouský pokrm, který proslavil císař František Josef I.
Čím je Wiener Tafelspitz tak výjimečný? Odkud se vzal dobytek? Proč bylo v minulosti hovězí maso levnější než vepřové? Vídeň byla vždy kulinářským "hotspotem" , protože v císařském městě převažovali "Zuagrasten" (přistěhovalci) z korunních...
Tafelspitz čili tabulová špička je přímo vyhlášený pokrm rakouské kuchyně. Proto jsme vyšli z receptury jiné rakouské legendy - věhlasného vídeňského restaurantu Plachutta.
Vídeňská, respektive rakouská kuchyně, to není jen vídeňský řízek nebo sachr. Vídeňské restaurace nabízejí ještě jednu specialitu -...
Až bude cibule opečená, přidejte morkové kosti (opečené, nebo jenom opláchnuté) a přilijte vodu tak, aby bylo maso úplně potopené.
Název výseku masa se stal názvem i celého jídla a to celé se stalo ikonickým pojmem rakouské kuchyně. Bylo slavné i u nás, dnes si na tuhle specialitu málokdy troufneme (anebo si na ni raději zajedeme do Vídně).