vídeňský jablečný závin
Podívejte se na aktuální počasí Vídeň. Zjistěte si předpověď počasí ve Vídni. S xpočasí.cz je slunečná dovolená ve Vídni zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Rakousku.
Aktuální počasí Vídeň Rakousko, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Vídeň září, říjen, online webkamery ve Vídni
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat...
Vídeňský jablkový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
IReceptář.cz - Zajímá vás, jak vypadá recept na poctivý vídeňský jablečný závin? Je stejný ten ve vaší rodinné kuchařce nebo se časem některé postupy zjednodušily a suroviny vytratily?
Vyzkoušejte tento vídeňský jablečný závin. Konečně fantasticky vláčné těsto na štrúdl, které se netrhá a chutná skvěle.
Pravý vídeňský závin je v Čechách velice oblíbeným a ke kávě si ho dáte zaručeně rádi prakticky vždy. Chcete si ho připravit doma? Žádný problém. Vídeňský závin se skládá z křehkého zlatohnědého těsta, velkého množství jablečné náplně s...
Jablečný závin, štrůdl nebo štrúdle, je oblíbený dezert ke kávě nebo čaji původem z Rakouska. Ve střední Evropě se peče v různých obměnách, stojí ale za to vyzkoušet rakouskou variantu, která chutná lahodně a je snadná na přípravu.
Tradiční recept na výborný jablečný závin má jemné tenké těsto, je plný velkých kousků jablek, voní skořicí a opraženou strouhankou. Provedeme vás jeho přípravou krok za krokem.
Ale zpátky k historii. V roce 1696 byl recept na štrúdl poprvé zaznamenán v kuchařské knize, v 18. století ho Marie Terezie poprvé podávala jako dezert svým hostům a obyčejný závin tak povýšila na noblesní štrúdl.