vídeňský jablečný závin
Podívejte se na aktuální počasí Vídeň. Zjistěte si předpověď počasí ve Vídni. S xpočasí.cz je slunečná dovolená ve Vídni zajištěna. Nabízíme předpověď počasí také pro další města v Rakousku.
Aktuální počasí Vídeň Rakousko, předpověď počasí na 14 dnů, počasí Vídeň září, říjen, online webkamery ve Vídni
Jablečný závin, štrůdl nebo štrúdle, je oblíbený dezert ke kávě nebo čaji původem z Rakouska. Ve střední Evropě se peče v různých obměnách, stojí ale za to vyzkoušet rakouskou variantu, která chutná lahodně a je snadná na přípravu.
V receptáři dopoledního Apetýtu se vrátíme do dob Rakouska-Uherska a ochutnáme známé císařské dobroty i ty, o kterých jste možná ještě neslyšeli. Za jablečný tažený závin Vídeň dost možná vděčí právě tureckému obléhání, během kterého se...
Jablečný závin, štrůdl nebo štrúdle, je oblíbený dezert ke kávě nebo čaji původem z Rakouska. Ve střední Evropě se peče v různých obměnách, stojí ale za to vyzkoušet rakouskou variantu, která chutná lahodně a je snadná na přípravu.
Nedovedu si představit lepší moučník na začátek nového roku. Je pravda, že jsou všichni po vánočních svátcích přeslazení, ale tomuhle závinu jen málo kdo odolá. Tenké křupavé těsto, jablečná náplň plná rozinek a ořechů a úžasná vůně másla...
IReceptář.cz - Zajímá vás, jak vypadá recept na poctivý vídeňský jablečný závin? Je stejný ten ve vaší rodinné kuchařce nebo se časem některé postupy zjednodušily a suroviny vytratily?
Ale zpátky k historii. V roce 1696 byl recept na štrúdl poprvé zaznamenán v kuchařské knize, v 18. století ho Marie Terezie poprvé podávala jako dezert svým hostům a obyčejný závin tak povýšila na noblesní štrúdl.
Štrúdl se v mnoha obměnách a variacích peče ve všech zemích bývalého Rakouska-Uherska, originální vídeňský recept ale počítá s jablky a hlavně: s listovým těstem. Ovšem ne s tím ze supermarketu.
Vyzkoušejte tento vídeňský jablečný závin. Konečně fantasticky vláčné těsto na štrúdl, které se netrhá a chutná skvěle.
Tradiční recept na výborný jablečný závin má jemné tenké těsto, je plný velkých kousků jablek, voní skořicí a opraženou strouhankou. Provedeme vás jeho přípravou krok za krokem.